Akciós fabrikett Táborfalva kemencébe

Akciós fabrikett Táborfalva kemencébe

Rendelhető fabrikett házhozszállítással Táborfalva vonzáskörzetében kandallóba +36 70 410 7499.

Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos változata létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel a különféle tüzelőanyagokból kihozható kalóriát.

A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Táborfalva

Fontos megemlítenünk azt, hogy a felsorolt adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett igazak.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fatelepeken novembertől márciusig gyakorlatilag csak nemrég kivágott, azaz vizes tölgy tűzifát árulnak. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vesszük a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal képes megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Emiatt tanácsos a kályha gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:

fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag mindegyik fűtőeszközben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól állítható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett eladó Táborfalva

A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében is igaz.

Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási különbségek vannak.

Legjobb fabrikett Táborfalva

Fabrikett ára Táborfalva

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.

Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.

fabrikett Táborfalva

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Táborfalva övezetében?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba
 • fabrikett polgármesteri hivatalokba Táborfalva
Fabrikett cserépkályhába

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a lakásban lévő klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet érhető el tűzifával, viszont az optimalizált körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.

Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos kiegészítő funkcióval is felszerelt, saját magát és a fűtést menedzselni képes fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Táborfalva

fabrikett nagy tételben Táborfalva

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos formában. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle alakú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett forgalmazás

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mert mintegy 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Táborfalva régiójában +36 70 410 7499.