Akciós fabrikett Taksony kemencébe

Akciós fabrikett Taksony kemencébe

Rendelhető fabrikett házhoz szállítva Taksony övezetében cserépkályhába +36 70 410 7499.

Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számtalan fajtája létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek nagy mértékben módosíthatják a különféle tüzelőanyagokból kinyerhető hőértéket.

A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Taksony

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a feljebb látható adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.

A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken téli időszakban mondhatni kizárólag nemrég kivágott, azaz nedves bükk tüzelőt értékesítenek. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal tud megbirkózni a kemencénk. Ennek megfelelően javasolt a vegyestüzelésű kazán szállítóját megkérdezni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy majdnem az összes fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: kemény papírfajtákból gyártott brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen kalibrálható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett eladó Taksony

A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amit fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól Taksony

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében is igaz.

Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.

Fabrikett jellemzői Taksony

Fabrikett árak Taksony

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.

Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi raktárunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.

Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.

fabrikett Taksony

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Taksony területén?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasháznak
 • fabrikett könyvtárba
 • fabrikett iskolába Taksony
Fabrikett kandallóba Taksony

Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a lakásban lévő klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal történő fűtés, bár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont az optimalizált viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.

Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos kiegészítő funkcióval is felszerelt, önmagát és a fűtést szabályozni tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Taksony

Fabrikett nagyker Taksony

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett akció Taksony

Mit jelent a RUF brikett elnevezés?

Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik mintegy 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem árul el a RUF jelzés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Taksony régiójában +36 70 410 7499.