Akciós fabrikett Vasad kandallóba

Akciós fabrikett Vasad kandallóba

Legjobb fabrikett házhoz szállítva Vasad vonzáskörzetében cserépkályhába +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számtalan változata elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból származó kalóriát.

A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Vasad

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a tüzépeken a téli hónapokban gyakorlatilag kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes fát értékesítenek. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ilyenkor szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal tud megbirkózni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően tanácsos a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.

Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:

fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.

szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.

papírbrikett: újságpapírból gyártott brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól kalibrálható, magas komfortérzetű brikett készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett olcsón eladó Vasad

A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.

Legjobb fabrikett Vasad

Fabrikett ár Vasad

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.

Célszerű minél tömörebb fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.

A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.

fabrikett Vasad

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Vasad területén?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba Vasad
 • fabrikett társasháznak Vasad
 • fabrikett művelődési házba Vasad
 • fabrikett polgármesteri hivatalokba
Fabrikett cserépkályhába

Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és temperálja a lakásban lévő klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, de az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számtalan beállítási lehetőséggel is felszerelt, saját magát és az égést szabályozni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Vasad

fabrikett nagy tételben Vasad

Fabrikett csomagolása

A fabrikett átvehető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett kivitele

Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett
Fabrikett akció Vasad

Mit jelent a RUF brikett elnevezés?

Maga a RUF márkanév az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mert mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF felirat, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Akciós fabrikett házhoz szállítva Vasad vonzáskörzetében +36 70 410 7499.