Eladó fabrikett Újhartyán kandallóba

Eladó fabrikett Újhartyán kandallóba

Legolcsóbb fabrikett házhoz szállítva Újhartyán régiójában kemencébe +36 70 410 7499.

Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok típusa elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják az egyes tüzelőanyagokból származó fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Újhartyán

Szeretnénk rámutatni, hogy a feljebb látható számok 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett igazak.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a tüzépeken novembertől márciusig szinte csak friss vágású, azaz vizes bükk tüzelőt árulnak. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vesszük a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt távozó víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel képes működni a kemencénk. Tehát tanácsos a kandalló szállítóját megkérdezni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.

szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag az összes fűtőeszközben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: újságpapírból préselt brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású fűtőanyag alakítható ki belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól Újhartyán

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál is érvényes.

Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.

Fabrikett jellemzői Újhartyán

Fabrikett ára Újhartyán

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.

Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.

A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Újhartyán

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Újhartyán területén?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba Újhartyán
 • fabrikett társasháznak
 • fabrikett faluházakba Újhartyán
 • fabrikett óvodába
Fabrikett kandallóba Újhartyán

Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal való fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont az optimalizált körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok beállítási lehetőséggel is felszerelt, önmagát és az égést menedzselni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Újhartyán

fabrikett nagy tételben Újhartyán

Fabrikett csomagolása

A fabrikett elérhető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.

A fabrikett alakja

Többféle formájú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett
Fabrikett rendelés online Újhartyán

Mit jelent a RUF brikett elnevezés?

Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mivel megközelítőleg 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.

RUF fabrikett

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Újhartyán övezetében +36 70 410 7499.