Eladó fabrikett Vác kandallóba

Eladó fabrikett Vác kandallóba

Legolcsóbb fabrikett házhoz szállítva Vác vonzáskörzetében kazánba +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg változata létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják az egyes tüzelőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.

A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett begyújtása Vác

Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a feljebb látható adatok 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén teljesülnek.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken téli időszakban szinte kizárólag nemrég kivágott, tehát nedves fát árulnak. Emiatt jobban járunk, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal tud működni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően érdemes a kályha gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy majdnem az összes tüzelőberendezésben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól szabályozható, magas hőhatású tüzelő gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.

Fabrikett fajták

A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fafajták hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól Vác

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fánál is igaz.

Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.

Legjobb fabrikett Vác

Fabrikett árak Vác

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.

fabrikett Vác

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Vác régiójában?

Fabrikettel gazdaságosan képes tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett könyvtárba
 • fabrikett önkormányzatnak Vác
Fabrikett cserépkályhába

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegészíti a szobában mérhető hőfokot.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel való fűtés, bár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos kiegészítő funkcióval is ellátott, saját magát és a fűtést irányítani tudó fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Vác

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett átvehető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.

A fabrikett kialakítása

Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett
Fabrikett akció Vác

Mit takar a RUF elnevezés?

Maga a RUF név a gyártási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Megfizethető fabrikett házhozszállítással Vác környékén +36 70 410 7499.