Eladó fabrikett Vácrátót kemencébe

Eladó fabrikett Vácrátót kemencébe

Legjobb fabrikett házhozszállítással Vácrátót régiójában cserépkályhába +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok típusa létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják az egyes fűtőanyagokból származó kalóriát.

A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke Vácrátót

Ki kell emelnünk, hogy a fenti táblázatban szereplő számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén igazak.

A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fakereskedők fűtési szezonban szinte kizárólag nemrég kivágott, azaz vizes bükk tüzelőt értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal képes üzemelni a kemencénk. Ebből adódóan ajánlott a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.

szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.

papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.

tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas komfortérzetű brikett készíthető belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett eladó Vácrátót

A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy igaz.

Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.

Fabrikett jellemzői Vácrátót

Fabrikett ár Vácrátót

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.

A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.

Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.

Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.

A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne teletömni a tűzteret fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.

fabrikett Vácrátót

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Vácrátót régiójában?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba Vácrátót
 • fabrikett társasháznak
 • fabrikett művelődési központba Vácrátót
 • fabrikett iskolába Vácrátót
Fabrikett kandallóba Vácrátót

Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a házban uralkodó klímát.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal történő fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet érhető el tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.

Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos beállítási lehetőséggel is rendelkező, saját magát és az égést vezérelni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Vácrátót

Fabrikett nagyker Vácrátót

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett rendelhető raklapos formában. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.

A fabrikett alakja

Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

Fabrikett forgalmazás

Mit kell érteni RUF brikett alatt?

Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem mond a RUF felirat, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Olcsó fabrikett házhoz szállítva Vácrátót vonzáskörzetében +36 70 410 7499.