Fabrikett Akadémiaújtelep

Fabrikett Akadémiaújtelep

Megfizethető fabrikett kiszállítással Akadémiaújtelep övezetében +36 70 410
7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számos változata elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel az egyes tüzelőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a felsorolt adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken novembertől márciusig gyakorlatilag kizárólag friss vágású, azaz nedves fát értékesítenek. Emiatt jobban járunk, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben fából kiáramló víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát javasolt a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt ajánljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag valamennyi fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól szabályozható, magas komfortérzetű tüzelő gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fatípusok fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Akadémiaújtelep

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Akadémiaújtelep

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Akadémiaújtelep környékén?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel történő fűtés, bár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok beállítási lehetőséggel is felszerelt, saját magát és az égést szabályozni képes fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Akadémiaújtelep területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett csomagolása

A fabrikett igényelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett
alakja
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mivel kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett kiszállítással Akadémiaújtelep övezetében +36 70 410 7499.