Fabrikett Aranyhegy

Fabrikett Aranyhegy

Olcsó fabrikett házhozszállítással Aranyhegy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg fajtája elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire hatékony a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel a különböző tüzelőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fontos megemlítenünk azt, hogy a feljebb látható adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tüzépeken novembertől márciusig gyakorlatilag kizárólag nemrég kivágott, azaz vizes tölgy tűzifát lehet megvenni. Emiatt jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során fából kiáramló víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel képes megbirkózni a fűtőeszközünk. Ebből adódóan javasolt a kandalló szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: újságpapírból gyártott brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű tüzelő alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett
vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Aranyhegy

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Aranyhegy

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Aranyhegy területén?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális szeméttel történő fűtés, habár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban az optimalizált körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos kiegészítő funkcióval is ellátott, önmagát és az égést menedzselni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Aranyhegy területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mivel megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem mond a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Aranyhegy övezetében +36 70 410 7499.