Fabrikett Árpádföld

Fabrikett Árpádföld

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Árpádföld környékén +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok változata létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják a különböző fűtőanyagokból származó fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken téli időszakban szinte csak nemrég kivágott, azaz vizes gyertyán tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vesszük a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes választani. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal képes működni a kemencénk. Ebből adódóan tanácsos a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag mindegyik tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kemény papírfajtákból gyártott brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű brikett gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fánál is érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Árpádföld

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Árpádföld

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Árpádföld övezetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel való fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és az égést menedzselni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Árpádföld területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) adagokban. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF
márkanév, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Árpádföld területén +36 70 410 7499.