Fabrikett Asztalostelep

Fabrikett Asztalostelep

Olcsó fabrikett kiszállítással Asztalostelep környékén +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (rengeteg változata létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek nagy mértékben módosíthatják a különféle tüzelőanyagokból kihozható kalóriát.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken a téli hónapokban mondhatni csak nemrég kivágott, tehát nedves bükk tüzelőt értékesítenek. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés közben fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel tud működni a kemencénk. Ebből adódóan javasolt a cserépkályha szállítóját megkérdezni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett:
részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag az összes tüzelőberendezésben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok kalóriaértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Asztalostelep

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Asztalostelep

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Asztalostelep környékén?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és temperálja a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel való fűtés, habár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet oldható meg tűzifával, viszont a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és az égést irányítani tudó fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Asztalostelep területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem állít a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Asztalostelep vonzáskörzetében +36 70 410 7499.