Fabrikett Baross Gábor-telep

Fabrikett Baross Gábor-telep

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Baross Gábor-telep vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számos típusa létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Az említett információk nagy mértékben módosíthatják az egyes fűtőanyagokból származó fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a feljebb látható értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fakereskedők a téli hónapokban gyakorlatilag kizárólag friss vágású, tehát nedves bükk tüzelőt árulnak. Emiatt jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel képes üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát javasolt a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól állítható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fatípusok fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg,
  hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a nedves fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Baross Gábor-telep

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Baross Gábor-telep

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Baross Gábor-telep környékén?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegészíti a házban uralkodó hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal történő fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is felszerelt, saját magát és az égést koordinálni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Baross Gábor-telep területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett kivitele
Többféle kivitelű fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról viszont semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhozszállítással Baross Gábor-telep régiójában +36 70 410 7499.