Fabrikett Budafok

Fabrikett Budafok

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Budafok területén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számtalan fajtája létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból kinyerhető hőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fontos megemlítenünk azt, hogy a feljebb látható értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a tüzépeken novembertől márciusig szinte csak friss vágású, tehát vizes fát árulnak. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel képes működni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően érdemes a kandalló beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy majdnem mindegyik tüzelőberendezésben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: újságpapírból készített brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. Szemben a tűzifával, amit darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között óriási különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Budafok

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Budafok

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Budafok területén?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett
cserépkályhába
: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és temperálja a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel történő fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos szabályozó elektronikával is felszerelt, saját magát és a fűtést menedzselni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Budafok területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett alakja
Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról viszont semmit nem mond a RUF felirat, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Budafok vonzáskörzetében +36 70 410 7499.