Fabrikett Budakeszierdő

Fabrikett Budakeszierdő

Akciós fabrikett házhozszállítással Budakeszierdő területén +36
70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számos fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel az egyes tüzelőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Ki kell emelnünk, hogy a fenti adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők téli időszakban mondhatni csak nemrég kivágott, tehát nedves fát árulnak. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ilyenkor szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel képes üzemelni a kemencénk. Ennek megfelelően érdemes a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem valamennyi tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen szabályozható, magas hőhatású tüzelő alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körüli a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Budakeszierdő

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Budakeszierdő

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Budakeszierdő vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel történő fűtés, habár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet valósítható meg tűzifával, de a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos beállítási lehetőséggel is ellátott, önmagát és az égést menedzselni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Budakeszierdő területére

fabrikett nagy tételben Budakeszierdő

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett rendelhető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög
  kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mivel megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem mond a RUF márkanév, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Budakeszierdő környékén +36 70 410 7499.