Fabrikett Csepel-Ófalu

Fabrikett Csepel-Ófalu

Olcsó fabrikett kiszállítással Csepel-Ófalu régiójában +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számtalan fajtája elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják az egyes tüzelőanyagokból származó hőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a felsorolt értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett érvényesek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken a téli hónapokban mondhatni kizárólag friss vágású, tehát nedves bükk tüzelőt lehet megvenni. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ilyenkor vesszük a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal tud működni a kályhánk. Ebből adódóan tanácsos a vegyestüzelésű kazán gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem mindegyik fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű fűtőanyag gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fafajták hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál
hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Csepel-Ófalu

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne teletömni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Csepel-Ófalu

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Csepel-Ófalu régiójában?

Fabrikettel gazdaságosan képes tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel való fűtés, jóllehet ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, rengeteg kiegészítő funkcióval is ellátott, önmagát és az égést vezérelni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Csepel-Ófalu területére

fabrikett nagy tételben Csepel-Ófalu

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) mennyiségben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett alakja
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett akció
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF márkanév a gyártási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhoz szállítva Csepel-Ófalu területén +36 70 410 7499.