Fabrikett Csepel-Szabótelep

Fabrikett Csepel-Szabótelep

Megfizethető fabrikett kiszállítással Csepel-Szabótelep környékén +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számos fajtája létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk nagy mértékben módosíthatják a különféle tüzelőanyagokból kinyerhető hőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a felsorolt számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fakereskedők novembertől márciusig gyakorlatilag kizárólag nemrég kivágott, azaz nedves fát értékesítenek. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen vesszük a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során fából kiáramló víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt választani. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal képes megbirkózni a kemencénk. Ebből adódóan érdemes a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt preferáljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem mindegyik fűtőeszközben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kemény papírfajtákból készített brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól állítható, magas hőhatású brikett készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy érvényes.
Fabrikett
vásárlásakor – akárhonnan is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Csepel-Szabótelep

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Csepel-Szabótelep

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Csepel-Szabótelep területén?

Fabrikettel gazdaságosan képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegészíti a házban uralkodó hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel történő fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok kiegészítő funkcióval is felszerelt, saját magát és az égést vezérelni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Csepel-Szabótelep területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett csomagolása

A fabrikett elérhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) adagokban. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mivel kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Csepel-Szabótelep vonzáskörzetében +36 70 410 7499.