Fabrikett Csillaghegy

Fabrikett Csillaghegy

Akciós fabrikett házhoz szállítva Csillaghegy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (sok-sok típusa létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti számok 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken fűtési szezonban szinte csak nemrég kivágott, tehát nedves gyertyán tűzifát lehet megvenni. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés közben fából kiáramló víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel képes megbirkózni a kályhánk. Ebből adódóan érdemes a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kemény papírfajtákból gyártott brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés könnyen állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. A tűzifával ellentétben, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Csillaghegy

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Csillaghegy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Csillaghegy környékén?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel való fűtés, habár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, azonban az optimalizált feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és a fűtést irányítani képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Csillaghegy területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett igényelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett kivitele
Többféle kivitelű fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, tudniillik mintegy 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról viszont semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhozszállítással Csillaghegy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.