Fabrikett Csúcshegy

Fabrikett Csúcshegy

Akciós fabrikett házhoz szállítva Csúcshegy területén +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számtalan változata megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben
elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják az egyes fűtőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a feljebb látható számok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fatelepeken a téli hónapokban szinte csak friss vágású, azaz vizes gyertyán tűzifát értékesítenek. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel tud üzemelni a fűtőeszközünk. Emiatt javasolt a vegyestüzelésű kazán szállítóját megkérdezni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy szinte mindegyik fűtőeszközben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas komfortérzetű brikett készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Csúcshegy

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Csúcshegy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Csúcshegy régiójában?

Fabrikettel gazdaságosan képes fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel való fűtés, bár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont az optimalizált körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan kiegészítő funkcióval is felszerelt, önmagát és a fűtést koordinálni képes berendezés.

Fabrikett kiszállítás Csúcshegy területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) adagokban. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.
A fabrikett alakja
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mivel kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem mond a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Csúcshegy övezetében +36 70 410 7499.