Fabrikett Erdőalja

Fabrikett Erdőalja

Olcsó fabrikett kiszállítással Erdőalja területén +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számos típusa létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz fűtőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják a különböző fűtőanyagokból kinyerhető kalóriát.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a felsorolt adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők novembertől márciusig mondhatni csak nemrég kivágott, tehát nedves gyertyán tűzifát árulnak. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ilyenkor szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés közben fából kiáramló nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal képes üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Ebből adódóan javasolt a vegyestüzelésű kazán szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi fűtőeszközben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: újságpapírból készített brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól állítható, magas komfortérzetű tüzelő gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Mi a fabrikett hátránya?

A
fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár Erdőalja

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Erdőalja

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Erdőalja övezetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális szeméttel való fűtés, habár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, azonban az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és az égést szabályozni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Erdőalja területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Erdőalja területén +36 70 410 7499.