Fabrikett Erzsébettelek

Fabrikett Erzsébettelek

Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Erzsébettelek vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg fajtája létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a kályhánk vagy kemencénk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel a különböző tüzelőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a tüzépeken fűtési szezonban mondhatni kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes bükk tüzelőt értékesítenek. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ilyenkor szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt fából kiáramló víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal tud működni a kályhánk. Tehát tanácsos a cserépkályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy szinte az összes tüzelőberendezésben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen kalibrálható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják.
Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fafajták hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa kalóriaértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körüli a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Erzsébettelek

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Emiatt az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Erzsébettelek

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Erzsébettelek vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel történő fűtés, habár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számtalan szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és a fűtést szabályozni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Erzsébettelek területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett csomagolása

A fabrikett elérhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.
A fabrikett formája
Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mivel mintegy 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Erzsébettelek övezetében +36 70 410 7499.