Fabrikett Erzsébettelep

Fabrikett Erzsébettelep

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Erzsébettelep területén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg típusa megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják a különböző tüzelőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a fenti adatok 10-20% fűtőanyag nedvességarány mellett igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tüzépeken téli időszakban szinte csak nemrég kivágott, tehát vizes gyertyán tűzifát árulnak. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés közben távozó víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel képes megbirkózni a kályhánk. Tehát javasolt a cserépkályha szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag valamennyi fűtőeszközben bevethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: újságpapírból gyártott brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. Az előre beáztatott papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett
elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen szabályozható, magas komfortérzetű brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fatípusok hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fánál is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Erzsébettelep

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Erzsébettelep

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Erzsébettelep vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a szobában mérhető klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal való fűtés, jóllehet ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban az optimalizált körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, rengeteg kiegészítő funkcióval is rendelkező, saját magát és az égést vezérelni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Erzsébettelep területére

fabrikett nagy tételben Erzsébettelep

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett alakja
Többféle formájú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mivel kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem mond a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Erzsébettelep területén +36 70 410 7499.