Fabrikett Erzsébetváros

Fabrikett Erzsébetváros

Olcsó fabrikett kiszállítással Erzsébetváros környékén +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg változata elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy fontos tényező, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel az egyes fűtőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a feljebb látható adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett érvényesek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a tüzépeken novembertől márciusig szinte kizárólag friss vágású, tehát nedves gyertyán tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során távozó víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt beszerezni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal képes működni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát érdemes a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól szabályozható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Erzsébetváros

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Erzsébetváros

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Erzsébetváros környékén?

Fabrikettel gazdaságosan képes fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba:
jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel való fűtés, bár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet biztosítható tűzifával, viszont a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számtalan kiegészítő funkcióval is rendelkező, saját magát és az égést szabályozni tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Erzsébetváros területére

fabrikett nagy tételben Erzsébetváros

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett rendelhető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett kivitele
Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF márkanév a gyártási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, mivel kb. 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett kiszállítással Erzsébetváros környékén +36 70 410 7499.