Fabrikett Filatorigát

Fabrikett Filatorigát

Olcsó fabrikett kiszállítással Filatorigát régiójában +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos változata elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel az egyes fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a felsorolt értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fatelepeken a téli hónapokban szinte csak nemrég kivágott, azaz nedves gyertyán tűzifát lehet megvenni. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során távozó nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal tud üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát tanácsos a falegázosító beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte mindegyik tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú tüzelő jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású tüzelő alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Filatorigát

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Emiatt az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Filatorigát

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Filatorigát vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális szeméttel való fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos kiegészítő funkcióval is felszerelt, saját magát és a fűtést menedzselni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Filatorigát területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mivel kb. 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem mond a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Filatorigát vonzáskörzetében +36 70 410 7499.