Fabrikett forgalmazás Pest megye

Fabrikett forgalmazás Pest megye

Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Pest megye környékén +36 70 410 7499.

Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok fajtája elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk alapjaiban boríthatják fel a különböző tüzelőanyagokból származó hőértéket.

A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg
Fabrikett hőértéke

Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén igazak.

A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fakereskedők téli időszakban gyakorlatilag csak nemrég kivágott, tehát nedves tölgy tűzifát értékesítenek.
Ennélfogva jobban járunk, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt fából kiáramló víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal képes működni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát javasolt a kandalló beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.

Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:

fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.

szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag az összes fűtőeszközben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.

papírbrikett: újságpapírból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.

tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.

lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.

lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas komfortérzetű fűtőanyag gyártható belőle.

Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.

Fabrikett olcsón eladó

A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy érvényes.

Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős különbségek vannak.

Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Pest megye

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.

A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi raktárunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.

Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.

Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.

A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.

fabrikett Pest megye

Kiknek ajánljuk a fabrikettet PEST MEGYE vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

Fabrikett cserépkályhába

Hol lehet tüzelni fabrikettel?

Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet

Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a szobában mérhető hőmérsékletet.

Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel való fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, de az optimalizált feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.

Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan szabályozó elektronikával is ellátott, önmagát és az égést szabályozni képes fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Pest megye területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.

A fabrikett formája

Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett
Fabrikett rendelés online

Mit jelent a RUF brikett elnevezés?

Maga a RUF márkanév az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.

RUF fabrikett

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Pest megye környékén +36 70 410 7499.