Fabrikett Ganztelep

Fabrikett Ganztelep

Megfizethető fabrikett házhozszállítással Ganztelep területén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg fajtája létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek nagy mértékben módosíthatják az egyes fűtőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a felsorolt számok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett igazak.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fatelepeken novembertől márciusig gyakorlatilag csak friss vágású, azaz vizes gyertyán tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal képes megbirkózni a kályhánk. Emiatt tanácsos a falegázosító gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag valamennyi fűtőeszközben bevethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól szabályozható, magas hőhatású brikett készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fafajták fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt felhasználható. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Ganztelep

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban
fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kályhát fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Ganztelep

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Ganztelep vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud fűteni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási szeméttel való fűtés, habár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, azonban az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos beállítási lehetőséggel is ellátott, saját magát és az égést koordinálni tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Ganztelep területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF márkanév az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról viszont semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett kiszállítással Ganztelep vonzáskörzetében +36 70 410 7499.