Fabrikett Gellérthegy

Fabrikett Gellérthegy

Olcsó fabrikett házhozszállítással Gellérthegy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok változata elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel a különféle fűtőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken a téli hónapokban gyakorlatilag kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes tölgy tűzifát árulnak. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban vesszük a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal képes üzemelni a fűtőeszközünk. Tehát érdemes a vegyestüzelésű kazán gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy szinte valamennyi fűtőeszközben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: újságpapírból készített brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas komfortérzetű brikett készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt,
  mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a nedves fa esetében is igaz.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Gellérthegy

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Gellérthegy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Gellérthegy környékén?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a házban uralkodó hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal történő fűtés, habár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Érezhetően nagyobb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számos beállítási lehetőséggel is ellátott, önmagát és a fűtést menedzselni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Gellérthegy területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett kivitele
Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés az előállítási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Gellérthegy területén +36 70 410 7499.