Fabrikett Gubacsipuszta

Fabrikett Gubacsipuszta

Akciós fabrikett kiszállítással Gubacsipuszta vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos változata megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire gazdaságos a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják az egyes tüzelőanyagokból kinyerhető hőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a feljebb látható számok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők a téli hónapokban mondhatni csak nemrég kivágott, tehát nedves tölgy tűzifát lehet megvenni. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen vesszük a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel tud megbirkózni a kemencénk. Ebből adódóan javasolt a cserépkályha szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és óriási előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi fűtőeszközben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású brikett gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár Gubacsipuszta

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Gubacsipuszta

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Gubacsipuszta vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási hulladékkal való fűtés, habár a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet biztosítható tűzifával, de a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és az égést vezérelni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Gubacsipuszta területére

fabrikett nagy tételben Gubacsipuszta

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett alakja
Többféle alakú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit kell érteni RUF brikett
alatt?

Maga a RUF név a gyártási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, mert mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Gubacsipuszta régiójában +36 70 410 7499.