Fabrikett Gyárdűlő

Fabrikett Gyárdűlő

Akciós fabrikett házhozszállítással Gyárdűlő vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (sok-sok fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból származó fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti számok 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken téli időszakban szinte csak nemrég kivágott, tehát nedves bükk tüzelőt értékesítenek. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során fából kiáramló víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal tud üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát ajánlott a cserépkályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból gyártják. A fűtés könnyen szabályozható, magas hőhatású brikett gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet darabolni kell, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Gyárdűlő

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a levegőmennyiség csökkentésével,
így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne teletömni a tűzteret fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Gyárdűlő

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Gyárdűlő területén?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel történő fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos kiegészítő funkcióval is rendelkező, önmagát és a fűtést irányítani tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás Gyárdűlő területére

fabrikett nagy tételben Gyárdűlő

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, mivel mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF felirat, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhoz szállítva Gyárdűlő övezetében +36 70 410 7499.