Fabrikett Gyártelep

Fabrikett Gyártelep

Olcsó fabrikett házhozszállítással Gyártelep régiójában +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számtalan fajtája létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire hatékony a fűtőeszközünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják a különböző fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Ki kell emelnünk, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fatelepeken fűtési szezonban mondhatni csak nemrég kivágott, azaz vizes tölgy tűzifát lehet megvenni. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt fából kiáramló víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal tud üzemelni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát javasolt a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag mindegyik fűtőeszközben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt összezúzzuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen állítható, magas komfortérzetű brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal felhasználható. A tűzifával
  ellentétben, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Gyártelep

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Gyártelep

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Gyártelep területén?

Fabrikettel hatékonyan tud fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a szobában mérhető hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal történő fűtés, jóllehet ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet oldható meg tűzifával, de az optimalizált viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos beállítási lehetőséggel is felszerelt, saját magát és az égést menedzselni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Gyártelep területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) mennyiségben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett alakja
Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, mert kb. 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem mond a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett kiszállítással Gyártelep övezetében +36 70 410 7499.