Fabrikett Hársakalja

Fabrikett Hársakalja

Akciós fabrikett házhoz szállítva Hársakalja vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (számtalan fajtája létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különböző tüzelőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fatelepeken fűtési szezonban mondhatni csak nemrég kivágott, tehát vizes bükk tüzelőt árulnak. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt választani. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal tud működni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát tanácsos a kályha gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem az összes fűtőeszközben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól állítható, magas hőhatású brikett készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fafajták kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) kalóriaértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Hársakalja

A weboldalunkon a Fabrikett árak menüben listázott árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot,
vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Hársakalja

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Hársakalja területén?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel történő fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, rengeteg szabályozó elektronikával is felszerelt, saját magát és az égést menedzselni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Hársakalja területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett formája
Többféle kivitelű fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mert mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Arról viszont semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett kiszállítással Hársakalja régiójában +36 70 410 7499.