Fabrikett Havanna-telep

Fabrikett Havanna-telep

Akciós fabrikett házhoz szállítva Havanna-telep vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel az egyes fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti táblázatban szereplő számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a fatelepeken téli időszakban mondhatni kizárólag nemrég kivágott, tehát vizes bükk tüzelőt értékesítenek. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során távozó víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet
javasolt választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal tud megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Ennek megfelelően ajánlott a falegázosító beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla webhelyünkön, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen kalibrálható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körüli a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Havanna-telep

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi raktárunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Havanna-telep

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Havanna-telep területén?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal történő fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, sok-sok beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és a fűtést menedzselni képes fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Havanna-telep területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) adagokban. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle kivitelű fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem mond a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett kiszállítással Havanna-telep környékén +36 70 410 7499.