Fabrikett Hegyvidék

Fabrikett Hegyvidék

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Hegyvidék övezetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok típusa elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz fűtőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják az egyes fűtőanyagokból származó hőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fontos megemlítenünk azt, hogy a felsorolt értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a tüzépeken fűtési szezonban szinte kizárólag nemrég kivágott, azaz nedves gyertyán tűzifát lehet megvenni. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a kemencénk. Emiatt érdemes a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: újságpapírból gyártott brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól kalibrálható, magas hőhatású fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Hegyvidék

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Hegyvidék

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Hegyvidék területén?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális szeméttel való fűtés, habár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet érhető el tűzifával, azonban az optimalizált körülményeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, rengeteg kiegészítő funkcióval is ellátott, önmagát és az égést koordinálni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Hegyvidék területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) tételben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett akció
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert mintegy 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem árul el a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhozszállítással Hegyvidék területén +36 70 410 7499.