Fabrikett Hűvösvölgy

Fabrikett Hűvösvölgy

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Hűvösvölgy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (sok-sok fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire hatékony a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különféle fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Ki kell emelnünk, hogy a felsorolt számok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fakereskedők a téli hónapokban gyakorlatilag csak friss vágású, tehát nedves tölgy tűzifát árulnak. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelőanyaggal tud megbirkózni a kályhánk. Tehát ajánlott a vegyestüzelésű kazán szállítóját megkérdezni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag mindegyik tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: újságpapírból készített brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták fűtőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. bükk) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. Szemben a tűzifával, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében is igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Hűvösvölgy

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A
fabrikettet isaszegi raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Hűvösvölgy

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Hűvösvölgy vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal való fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, rengeteg kiegészítő funkcióval is felszerelt, saját magát és a fűtést vezérelni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Hűvösvölgy területére

fabrikett nagy tételben Hűvösvölgy

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett alakja
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF elnevezés a gyártási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik megközelítőleg 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról viszont semmit nem állít a RUF elnevezés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Hűvösvölgy övezetében +36 70 410 7499.