Fabrikett II. kerület

Fabrikett II. kerület

Megfizethető fabrikett házhoz szállítva II. kerület területén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos fajtája elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel a különféle tüzelőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a felsorolt értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők novembertől márciusig gyakorlatilag csak nemrég kivágott, azaz nedves bükk tüzelőt lehet megvenni. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a fát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés során távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal tud üzemelni a kemencénk. Ebből adódóan tanácsos a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy szinte valamennyi fűtőeszközben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára II. kerület

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett II. kerület

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet II. kerület régiójában?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegészíti a lakásban lévő hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális hulladékkal történő fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, rengeteg kiegészítő funkcióval is rendelkező, saját magát és a fűtést menedzselni tudó berendezés.

Fabrikett kiszállítás II. kerület területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett formája
Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett akció
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF név az előállítási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF felirat, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva II. kerület vonzáskörzetében +36 70 410 7499.