Fabrikett III. kerület

Fabrikett III. kerület

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással III. kerület vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számos fajtája elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk nagy mértékben módosíthatják a különféle fűtőanyagokból származó hőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fontos megemlítenünk azt, hogy a feljebb látható számok 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a tüzépeken novembertől márciusig gyakorlatilag csak nemrég kivágott, azaz nedves bükk tüzelőt árulnak. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vásároljuk meg a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen fűtőanyaggal tud működni a fűtő alkalmatosságunk. Ebből adódóan tanácsos a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy majdnem mindegyik tüzelőberendezésben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés könnyen állítható, magas komfortérzetű tüzelő gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fafajták kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Tény viszont, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a vizes fánál ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak III. kerület

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett III. kerület

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet III. kerület övezetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a lakásban lévő hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel történő fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont az optimalizált feltételeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és az égést vezérelni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás III. kerület területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos formában. Kisebb (pl. tasakos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem mond a RUF jelölés, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva III. kerület vonzáskörzetében +36 70 410 7499.