Fabrikett IV. kerület

Fabrikett IV. kerület

Akciós fabrikett kiszállítással IV. kerület vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok változata megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel a különböző tüzelőanyagokból származó hőértéket.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Szeretnénk rámutatni, hogy a felsorolt adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem árt tudni, hogy a tüzépeken novembertől márciusig gyakorlatilag csak friss vágású, azaz vizes tölgy tűzifát árulnak. Emiatt jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelőanyaggal képes működni a kályhánk. Tehát érdemes a falegázosító szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), gyorsan száradó, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem az összes fűtőeszközben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű tüzelő kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól állítható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett
 olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa hőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak IV. kerület

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi raktárunkból szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet választani a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a tűzteret fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett IV. kerület

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet IV. kerület vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegyenlíti a házban uralkodó hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal történő fűtés, habár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet oldható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számtalan beállítási lehetőséggel is ellátott, saját magát és az égést irányítani tudó fűtőeszköz.

Fabrikett kiszállítás IV. kerület területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos formában. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle kivitelű fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kivitelű fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert mintegy 300 bar nyomáson történik a préselés. Arról azonban semmit nem mond a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhoz szállítva IV. kerület vonzáskörzetében +36 70 410 7499.