Fabrikett Jánoshegy

Fabrikett Jánoshegy

Akciós fabrikett házhoz szállítva Jánoshegy régiójában +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg fajtája elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk nagy mértékben módosíthatják a különböző tüzelőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a feljebb látható számok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fatelepeken a téli hónapokban szinte kizárólag nemrég kivágott, tehát nedves fát lehet megvenni. Emiatt jobban járunk, ha nem ilyenkor szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés alatt távozó víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes megvásárolni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel tud megbirkózni a fűtőeszközünk. Emiatt tanácsos a cserépkályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), könnyen szárítható, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. A néhány órra vízbe tett papírt apróra vágjuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól kalibrálható, magas komfortérzetű tüzelő alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és az eltérő fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) kalóriaértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Tény viszont, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Jánoshegy

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, így tudjuk a legkedvezőbben házhoz vinni a fabrikettet.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Jánoshegy

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Jánoshegy területén?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és kiegészíti a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási hulladékkal történő fűtés, habár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet érhető el tűzifával, de az optimalizált viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, számtalan szabályozó elektronikával is rendelkező, saját magát és a fűtést szabályozni képes fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Jánoshegy területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle alakú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis kb. 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem mond a RUF felirat, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett kiszállítással Jánoshegy területén +36 70 410 7499.