Fabrikett József Attila-lakótelep

Fabrikett József Attila-lakótelep

Akciós fabrikett kiszállítással József Attila-lakótelep övezetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számtalan fajtája megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire jó hatásfokú a kályhánk vagy kemencénk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők alapjaiban boríthatják fel a különböző tüzelőanyagokból kihozható kalóriát.
A fabrikett begyújtása a legkönnyebb módon:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a feljebb látható számok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a tüzépeken fűtési szezonban mondhatni csak nemrég kivágott, azaz vizes bükk tüzelőt értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban vesszük a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal tud működni a kályhánk. Ebből adódóan ajánlott a kályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt preferáljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy majdnem mindegyik fűtőeszközben elégethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, repce) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fatípusok fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a nedves fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak József Attila-lakótelep

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne teletömni a kemencét fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett József Attila-lakótelep

Kiknek ajánljuk a fabrikettet József Attila-lakótelep vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a szobában mérhető hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális hulladékkal történő fűtés, bár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet valósítható meg tűzifával, de az optimalizált körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, rengeteg kiegészítő funkcióval is rendelkező, saját magát és az égést vezérelni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás József Attila-lakótelep területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. zsákos) adagokban. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.
A fabrikett formája
Többféle formájú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés az előállítási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mert mintegy 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem árul el a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással József Attila-lakótelep régiójában +36 70 410 7499.