Fabrikett Káposztásmegyer

Fabrikett Káposztásmegyer

Megfizethető fabrikett házhozszállítással Káposztásmegyer vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számos fajtája megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. A fenti tényezők jelentősen megváltoztathatják a különféle tüzelőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a fenti táblázatban szereplő számok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom mellett érvényesek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fakereskedők téli időszakban gyakorlatilag csak friss vágású, azaz vizes tölgy tűzifát árulnak. Emiatt jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés közben távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel képes megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Emiatt javasolt a kályha gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), könnyen szárítható, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag valamennyi fűtőeszközben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: újságpapírból préselt brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen szabályozható, magas hőhatású fűtőanyag gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták hőértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Jobbára 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, kemence). A fabrikett égése stabilabb, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fánál is igaz.
Fabrikett beszerzésekor
– bárkitől is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Káposztásmegyer

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek értelmében az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti központi lerakatunkból szállítjuk, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Káposztásmegyer

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Káposztásmegyer környékén?

Fabrikettel gazdaságosan képes tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a házban uralkodó klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási hulladékkal történő fűtés, bár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Érezhetően nagyobb hőérzet valósítható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok szabályozó elektronikával is ellátott, saját magát és a fűtést koordinálni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Káposztásmegyer területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett rendelhető raklapos formában. Kisebb (pl. tasakos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett alakja
Többféle alakú fabrikett vásárolható meg a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett gyártása történik, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Káposztásmegyer vonzáskörzetében +36 70 410 7499.