Fabrikett Kelenföld

Fabrikett Kelenföld

Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Kelenföld régiójában +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos változata létezik), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. A fenti tényezők nagy mértékben módosíthatják az egyes tüzelőanyagokból kihozható kalóriát.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a fenti értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken a téli hónapokban gyakorlatilag csak friss vágású, azaz vizes fát lehet megvenni. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ilyenkor vesszük a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben távozó nedvességtartalom károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel képes működni a fűtő alkalmatosságunk. Emiatt érdemes a vegyestüzelésű kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye a pellettel szemben, hogy szinte mindegyik fűtőeszközben bevethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen állítható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa fűtőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell hasogatni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a nedves fánál is igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási eltérések vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett árak Kelenföld

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Éppen ezért az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Betöredezett felületű termék esetén, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Kelenföld

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Kelenföld vonzáskörzetében?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb
fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és temperálja a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási hulladékkal való fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet érhető el tűzifával, azonban az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és a fűtést koordinálni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Kelenföld területére

fabrikett nagy tételben Kelenföld

Fabrikett csomagolása

A fabrikett átvehető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik Gödöllő melletti telephelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle alakú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés a gyártási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mert mintegy 300 bar nyomással történik a préselés. Arról viszont semmit nem árul el a RUF elnevezés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Kelenföld övezetében +36 70 410 7499.