Fabrikett Kelenvölgy

Fabrikett Kelenvölgy

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Kelenvölgy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számtalan típusa megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire hatékony a kályhánk vagy kemencénk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek nagy mértékben módosíthatják az egyes tüzelőanyagokból származó kalóriát.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a felsorolt számok 10-20% tüzelőanyag nedvességtartalom esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fakereskedők fűtési szezonban gyakorlatilag csak friss vágású, tehát vizes fát értékesítenek. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vesszük a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel képes megbirkózni a fűtő alkalmatosságunk. Tehát javasolt a kályha szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy majdnem valamennyi fűtőeszközben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt összezúzzuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen szabályozható, magas hőhatású fűtőanyag alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai)
brikett
: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták fűtőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Többnyire 8-10% körüli a szaturációja, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés jobb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet eleve száraz alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is tud lángra kapni. Persze ez a nedves fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ára Kelenvölgy

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Kelenvölgy

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Kelenvölgy környékén?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegészíti a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a háztartási szeméttel történő fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet érhető el tűzifával, viszont az optimalizált feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számtalan kiegészítő funkcióval is rendelkező, önmagát és a fűtést koordinálni képes berendezés.

Fabrikett kiszállítás Kelenvölgy területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett átvehető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) mennyiségben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett kivitele
Többféle kivitelű fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis mintegy 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról viszont semmit nem állít a RUF felirat, hogy milyen nyersanyagokból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhozszállítással Kelenvölgy régiójában +36 70 410 7499.