Fabrikett Királyerdő

Fabrikett Királyerdő

Olcsó fabrikett kiszállítással Királyerdő régiójában +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (rengeteg fajtája elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül szeretnénk rámutatni arra is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel a különféle tüzelőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fontos megemlítenünk azt, hogy a fenti táblázatban szereplő számok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett érvényesek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fatelepeken téli időszakban gyakorlatilag kizárólag friss vágású, azaz nedves fát értékesítenek. Ha tehetjük, okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal tud megbirkózni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően javasolt a kazán beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: részletesen ismertetjük az oldalon, mi ezt javasoljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kemény papírfajtákból készített brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés könnyen állítható, magas hőhatású tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fatípusok hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke
  az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körüli a telítettsége, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett elégetését követően nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön felhasználható. A tűzifával ellentétben, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel történő elegyítés nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Királyerdő

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi raktárunkból szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Királyerdő

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Királyerdő környékén?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és temperálja a szobában mérhető klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal történő fűtés, jóllehet ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Messze kellemesebb hőérzet valósítható meg tűzifával, azonban a legoptimálisabb viszonyokat fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, rengeteg kiegészítő funkcióval is ellátott, saját magát és az égést szabályozni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Királyerdő területére

fabrikett nagy tételben Királyerdő

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási technológiára utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mivel kb. 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem mond a RUF jelzés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett kiszállítással Királyerdő vonzáskörzetében +36 70 410 7499.