Fabrikett Kispest

Fabrikett Kispest

Kedvező árú fabrikett házhozszállítással Kispest vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok típusa elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk nagy mértékben módosíthatják a különböző fűtőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a feljebb látható számok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány esetén igazak.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a tüzépeken novembertől márciusig szinte csak nemrég kivágott, tehát vizes tölgy tűzifát árulnak. Emiatt jobban járunk, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal tud működni a kemencénk. Ebből adódóan javasolt a kazán gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük honlapunkon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (jól termeszthető), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy szinte mindegyik tüzelőberendezésben használható. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól szabályozható, magas komfortérzetű tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A minőségi fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Jobbára 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. A tűzifával ellentétben, amelyet fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kandalló, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a terméket – legyen nagyon
körültekintő, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Kispest

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet választani a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Kispest

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Kispest környékén?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes fűteni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegészíti a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Érezhetően nagyobb hőérzet érhető el tűzifával, azonban a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos szabályozó elektronikával is ellátott, saját magát és a fűtést irányítani tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Kispest területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kivitele
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF név az előállítási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, tudniillik kb. 300 bar nyomással történik az összenyomása. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF márkanév, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett kiszállítással Kispest területén +36 70 410 7499.