Fabrikett Kőbánya-Kertváros

Fabrikett Kőbánya-Kertváros

Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Kőbánya-Kertváros területén +36 70 410 7499.
Ha a leghatékonyabb fűtést keresi, a brikettek (számtalan típusa megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között jelentős különbség mutatkozik az árban), és a gáz hőértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire jó hatásfokú a tüzelőberendezésünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Az említett információk nagy mértékben módosíthatják az egyes tüzelőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett hőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Fontos megemlítenünk azt, hogy a felsorolt értékek 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett érvényesek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fatelepeken novembertől márciusig mondhatni csak friss vágású, tehát vizes tölgy tűzifát lehet megvenni. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ilyenkor szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés közben fából kiáramló nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes beszerezni. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelőanyaggal tud működni a fűtő alkalmatosságunk. Emiatt javasolt a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag az összes fűtőeszközben elégethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból készített brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt apróra vágjuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól szabályozható, magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fafajták hőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a keményebb fafajták (pl. gyertyán) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körüli a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal elégethető. Szemben a tűzifával, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen szállítjuk.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat jobb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet előre szárított nyersanyagokból (pl. fapor, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is veszi a terméket – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Kőbánya-Kertváros

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Emiatt az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból szállítjuk házhoz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével,
nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Kőbánya-Kertváros

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Kőbánya-Kertváros vonzáskörzetében?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Milyen eszközben használhatunk fabrikettet?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és kiegészíti a szobában mérhető klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális szeméttel való fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Sokkal jobb hőérzet érhető el tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, sok-sok kiegészítő funkcióval is rendelkező, saját magát és az égést szabályozni tudó tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Kőbánya-Kertváros területére

Fabrikett nagyker

Fabrikett csomagolása

A fabrikett igényelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik központi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla formájú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett nagyon tömör, ugyanis kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhozszállítással Kőbánya-Kertváros területén +36 70 410 7499.