Fabrikett Kővár

Fabrikett Kővár

Kedvező árú fabrikett kiszállítással Kővár vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül felhívjuk a figyelmet arra is, hogy fontos tényező, hogy mennyire jó hatásfokú a fűtőeszközünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Az említett információk nagy mértékben módosíthatják a különböző tüzelőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Ki kell emelnünk, hogy a fenti adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem szabad figyelmen kívül hagynunk a tényt, hogy a fakereskedők a téli hónapokban
szinte csak friss vágású, azaz vizes tölgy tűzifát lehet megvenni. Emiatt jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a tűzifát, ha azzal szeretnénk melegíteni a lakásunkat. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során távozó nedvességtartalom rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet válasszak tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen fűtőanyaggal képes megbirkózni a kályhánk. Tehát ajánlott a kazán szállítóját megkérdezni, hogy mivel lehet fűteni az adott eszközben.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és kínáljuk.
szalmabrikett: évente megújuló (gyorsan nő), gyorsan száradó, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi fűtőeszközben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikettfajta, magunk is préselhetjük saját kezűleg. Az előre beáztatott papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése könnyen kalibrálható, magas hőhatású fűtőanyag készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különböző fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet jobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ilyenkor is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után nagyon kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. A tűzifával ellentétben, amit darabolni kell, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel vegyes használat nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett legolcsóbban

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. faforgács, faapríték) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében ugyanígy érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a terméket – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Kővár

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek megfelelően az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet választani a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Kővár

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Kővár övezetében?

Fabrikettel hatékonyan képes tüzelni egy közösség vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, művelődési központba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a meleget, és temperálja a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási szeméttel történő fűtés, habár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet valósítható meg tűzifával, viszont a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel valósíthatjuk meg.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is felszerelt, önmagát és az égést koordinálni tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Kővár területére

fabrikett nagy tételben Kővár

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. dobozos) volumenben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett házhoz szállítása üzemanyag árban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett akció
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, mert megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem mond a RUF jelzés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhozszállítással Kővár vonzáskörzetében +36 70 410 7499.