Fabrikett Kúttó

Fabrikett Kúttó

Megfizethető fabrikett kiszállítással Kúttó régiójában +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (számos fajtája elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy fontos tényező, hogy mennyire modern a fűtőeszközünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Ezek alapjaiban boríthatják fel a különböző tüzelőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Ki kell emelnünk, hogy a fenti táblázatban szereplő értékek 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők novembertől márciusig szinte kizárólag friss vágású, tehát nedves tölgy tűzifát értékesítenek. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt távozó víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt választani. Ez függ attól is, hogy milyen tüzelővel tud megbirkózni a fűtőeszközünk. Tehát érdemes a cserépkályha szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt javasoljuk
és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan kimagasló kalóriájú tüzelő jön létre a lótrágya brikett gyártásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, repce) szármaradványaiból készítik. A lakás fűtése jól szabályozható, magas hőhatású brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett előnyei:

 1. A minőségi fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fafajták fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa hőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. gyertyán) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Általában 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Elhanyagolható mennyiségű hamu marad utána. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel való keverés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és több hőt ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fánál is érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig fabrikett és fabrikett között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Kúttó

A weboldalunkon a Fabrikett ára pontban lévő árak az érvényben lévő forint-euró keresztárfolyamtól függenek, ezért az árak változhatnak. Emiatt az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, telefonon érdeklődjön az éppen aktuális árakról.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti raktárunkból szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a levegőmennyiség csökkentésével, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez tovább segíti az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Butaság lenne nagyon megrakni a tűzteret fabrikettel, mert ez csökkentheti a nem kielégítő levegőellátás miatt az égés hatékonyságát.
fabrikett Kúttó

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Kúttó övezetében?

Fabrikettel hatékonyan képes fűteni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Milyen fűtőberendezésben fűthetünk fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegészíti a szobában mérhető hőmérsékletet.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a háztartási hulladékkal való fűtés, bár ez simán megoldható a vegyestüzelésű kazán segítségével. Sokkal jobb hőérzet oldható meg tűzifával, viszont az optimalizált viszonyokat fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is felszerelt, önmagát és az égést irányítani képes berendezés.

Fabrikett kiszállítás Kúttó területére

fabrikett nagy tételben Kúttó

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos formában. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik isaszegi telephelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög kialakítású fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF márkanév a gyártási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, tudniillik kb. 300 bar nyomáson történik a préselés. Azzal kapcsolatban viszont semmit nem mond a RUF jelzés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhoz szállítva Kúttó régiójában +36 70 410 7499.