Fabrikett Kútvölgy

Fabrikett Kútvölgy

Akciós fabrikett házhozszállítással Kútvölgy területén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg fajtája megtalálható a piacon), illetve a tűzifa (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz hőértékétől függetlenül nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire modern a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különböző fűtőanyagokból kihozható fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória aránya

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Szeretnénk rámutatni, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett igazak.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig nem árt tudni, hogy a tüzépeken téli időszakban mondhatni kizárólag nemrég kivágott, azaz vizes tölgy tűzifát értékesítenek. Ha tehetjük, jobban járunk, ha nem ebben az időszakban vásároljuk meg a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés közben fából kiáramló víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Gyakori kérdés, hogy a brikettek közül milyet javasolt beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen tüzelővel tud megbirkózni a kályhánk. Tehát érdemes a kazán gyártójánál tájékozódni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: bőséges információt adunk róla az oldalon, mi ezt javasoljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), gyorsan száradó, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag valamennyi tüzelőberendezésben bevethető. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: újságpapírból készített brikett típus, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. Az előre beáztatott papírt darabjaira szedjük, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben téglákká formáljuk.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan jó fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban önmagában is jól égethető, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. búza, nád) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól állítható, magas komfortérzetű
tüzelő alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különféle fatípusok kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke az esetek nagy részében kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha több évig szárítjuk, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körül mozog a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kandalló, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, kiegyensúlyozottabb, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett keverhető tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel történő elegyítés hatékonyabb égést eredményezhet.
Fabrikett leírás

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet előre szárított alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb erővel történik a fabrikett összepréselése, annál tovább ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen kifejezetten alapos, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár Kútvölgy

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Emiatt az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítás üzemanyag árban történik, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek sok kívánnivalót hagynak maguk után, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Legyen nagyon körültekintő, ha gyanús a termék, és inkább kérdezzen tanácsot, vagy álljon el a vásárlástól.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, így az égés még stabilabb, és a fabrikett hosszabb idő alatt, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez fokozza az égési szint folyamatos értékre szabályozását. Nem célszerű túlzottan megpakolni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Kútvölgy

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Kútvölgy területén?

Fabrikettel jó hatásfokkal tud fűteni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de sok órán keresztül (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és kiegyenlíti a szobában mérhető hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a háztartási hulladékkal történő fűtés, annak ellenére, hogy ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet oldható meg tűzifával, de a legoptimálisabb feltételeket fabrikettel érhetjük el.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok szabályozó elektronikával is ellátott, saját magát és a fűtést menedzselni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Kútvölgy területére

Fabrikett házhozszállítással

Fabrikett csomagolása

A fabrikett elérhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. tasakos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik isaszegi lerakatunkból, hogy Önnek a lehető legkedvezőbb áron kínálhassuk.
A fabrikett formája
Többféle alakú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger alakú fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett akció
Mit jelent a RUF brikett elnevezés?
Maga a RUF elnevezés az előállítási folyamatra utal. A RUF az a gépsor, amelyben a brikett készül, és gyakorlatilag biztosak tudhatjuk, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mivel megközelítőleg 300 bar nyomáson történik az összenyomása. Arról azonban semmit nem állít a RUF jelzés, hogy milyen nyersanyagokból gyártották a brikettet. Nem tartalmaz ragasztóanyagot.
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhoz szállítva Kútvölgy vonzáskörzetében +36 70 410 7499.