Fabrikett Lágymányos

Fabrikett Lágymányos

Akciós fabrikett házhoz szállítva Lágymányos régiójában +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg változata elérhető), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között lehet nagy eltérés a fizetendő összegben), és a gáz fűtőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben felhasználjuk az alkalmazott fűtőanyagot. Ezek jelentősen megváltoztathatják az egyes fűtőanyagokból kihozható hőértéket.
A fabrikett begyújtása legegyszerűbben:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% tüzelőanyag nedvességarány mellett igazak.
A tűzifa és a brikett egymáshoz viszonyításakor pedig nem árt tudni, hogy a fakereskedők téli időszakban gyakorlatilag csak friss vágású, tehát vizes tölgy tűzifát értékesítenek. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ősszel vagy télen szerezzük be a tűzifát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés során távozó víz rossz hatással van a kályhára és a füstelvezető járatokra.

Milyen típusú brikettet érdemes vásárolni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikettek közül milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel képes működni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően ajánlott a kandalló gyártójánál tájékozódni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (jól termeszthető), könnyen szárítható, és nagy előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte mindegyik tüzelőberendezésben használható. Kicsit több a hamuja, mint a fabrikettnek.
papírbrikett: kartondobozokból préselt brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és
házi présben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú terméket gyártanak, elég sokáig ég állandó ütemben.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, kimagasló kalóriájú fűtőanyagot kaphatunk a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól állítható, magas komfortérzetű tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. Égési ideje a tűzifa égési idejének többszöröse is lehet.
Fabrikett fajták
A fabrikett előnyei:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összehasonlítjuk az eleve száraz fabrikett és az eltérő fafajták kalóriaértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa fűtőértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Többnyire 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett égése után elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal felhasználható. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell vágni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés jobb égéshez vezethet.
Fabrikett a gyártótól

Melyek a fabrikett hátrányai?

A fabrikettet eleve száraz nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy magas nyomáson működő prés (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és nagyobb fűtőértéket ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben lehet begyújtani vele, mert nehezebben tud lángra kapni. Persze ez a vizes fa esetében ugyanígy igaz.
Fabrikett beszerzésekor – bárkitől is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet árulnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett árak Lágymányos

A weboldalunkon (lásd itt) megtalálható árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Ennek megfelelően az árak csak irányadóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árak kapcsán hívja telefonos kollégánkat.
Az ár részét képezi a szállítási díj. A fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Célszerű minél tömörebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, valószínűleg rövidebb ideig fog égni.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még stabilabb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez tovább segíti az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű teletömni a kályhát fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Lágymányos

Kiknek javasoljuk megvásárolni a fabrikettet Lágymányos területén?

Fabrikettel hatékonyan tud tüzelni egy család vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett óvodába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: jól lehet érezni a tűz közelségét, melegét
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a meleget, és kiegyenlíti a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel való fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Messze kellemesebb hőérzet biztosítható tűzifával, de az optimalizált feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos beállítási lehetőséggel is rendelkező, önmagát és az égést irányítani tudó berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Lágymányos területére

fabrikett nagy tételben Lágymányos

Fabrikett csomagolása

A fabrikett megvásárolható raklapos kivitelben. Kisebb (pl. tasakos) tételben. A fabrikett ára a kért volumen függvénye is. A fabrikett kiszállítása benzinárban történik Gödöllő melletti lerakatunkból, hogy Önnek a legjobb áron kínálhassuk.
A fabrikett formája
Többféle formájú fabrikett érhető el a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög kivitelű fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett akció
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF elnevezés az előállítási technológiára utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mert megközelítőleg 300 bar nyomással történik az összenyomása. Arról viszont semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhoz szállítva Lágymányos régiójában +36 70 410 7499.