Fabrikett Laposdűlő

Fabrikett Laposdűlő

Kedvező árú fabrikett házhoz szállítva Laposdűlő vonzáskörzetében +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (sok-sok változata megtalálható a piacon), illetve a különböző tűzifák (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben elég a tüzelőanyagunk. Ezek jelentősen megváltoztathatják a különböző tüzelőanyagokból kinyerhető fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása talán a legpraktikusabban:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fontos megemlítenünk azt, hogy a feljebb látható értékek 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom mellett érvényesek.
A tűzifa és a brikett összehasonlításakor pedig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a tüzépeken novembertől márciusig gyakorlatilag csak nemrég kivágott, azaz vizes fát lehet megvenni. Emiatt okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vásároljuk meg a fát, ha azt szeretnénk igénybe venni. A nem légszáraz fa ugyanis nemcsak gazdaságtalan, hanem az égés alatt távozó víz kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet érdemes választani. Ez annak is a függvénye, hogy milyen tüzelővel képes működni a kemencénk. Ebből adódóan tanácsos a kályha szállítóját megkérdezni, hogy minek az elégetése engedélyezett a szóban forgó kazánban.
A teljesség igénye nélkül például az alábbi brikettfajták léteznek:
fabrikett: részletesen ismertetjük webhelyünkön, mi ezt preferáljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (szapora), könnyen szárítható, és nagy előnye a pellettel szemben, hogy gyakorlatilag valamennyi fűtőeszközben bevethető. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikett típus, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A néhány órra vízbe tett papírt szétmorzsoljuk, vízmentessé nyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, jó fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett létrehozásával. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, de préseléssel brikett is készíthető belőle.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, kukorica) szármaradványaiból készítik. A fűtés jól szabályozható, magas komfortérzetű brikett alakítható ki belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, kötőanyagok nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A megfelelő alapanyagokból gyártott fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha összevetjük az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és a különféle fafajták kalóriaértékét, akkor azt állapíthatjuk meg, hogy a tűzifa fűtőértéke túlnyomórészt kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa fűtőértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha nagyon hosszú ideig szárad a fa, és még ebben az esetben is csak a jobb minőségű fafajták (pl. tölgy) fűtőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül alacsony nedvességtartalmú. Többnyire 8-10% körül mozog a szaturációja, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Alig marad utána hamu. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, ami éppen a kis telítettségének tulajdonítható, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett mindjárt elégethető. Szemben a tűzifával, amit fel kell hasogatni, és hosszú ideig szárad, a fabrikettel nincs munka, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett kíméli a kéményt és a kályhát (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett környezetbarát. A kén-dioxid-kibocsátása gyakorlatilag nulla.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égést eredményezhet.
Fabrikett a gyártótól

Van a fabrikettnek hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. fapor, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál tovább ég, és több hőt ad le. A hátránya viszont az, hogy nehezebben kivitelezhető a begyújtás, mert hosszabb idő alatt is kap lángra. Persze ez a vizes fa esetében is igaz.
Fabrikett vásárlásakor – akárhonnan is vásárolja meg a tüzelőt – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikettről kialakított képet, pedig a különböző fajtájú fabrikettek között óriási különbségek vannak.
Fabrikett jellemzői

Fabrikett ár Laposdűlő

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért napi árakat tudunk mondani. Ennek értelmében az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül időnként leakciózzuk termékeinket, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja
is. A fabrikettet isaszegi raktárunkból visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet megvásárolni a fűtéshez, így lehet a leggazdaságosabban fűteni. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezeket a termékeket nem is lenne szabad engedélyezni, és csak gondos szemrevételezés után fizessen ezekért.
A fabrikett égésekor tanácsos a levegő mennyiségét csökkenteni a fojtással, így az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni a fűtőértékét. Ha a fűtési rendszerben kiegyenlítő tartály is található, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez ronthatja az égés jóságát.
fabrikett Laposdűlő

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Laposdűlő vonzáskörzetében?

Fabrikettel jó hatásfokkal képes tüzelni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, művelődési központba
 • fabrikett óvodába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett cserépkályhába
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leggazdaságosabb fűtőeszközök egyike. Sokáig tart, amíg felmelegszik, de nagyon-nagyon sokáig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a házban uralkodó hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon nem engedélyezett a kommunális szeméttel történő fűtés, annak ellenére, hogy a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Sokkal jobb hőérzet oldható meg tűzifával, de az optimalizált feltételeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: ez az egyik legmodernebb, számos beállítási lehetőséggel is rendelkező, saját magát és az égést menedzselni tudó fűtőeszköz.

Fabrikett házhoz szállítás Laposdűlő területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett elérhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) volumenben. A fabrikett ára az igényelt tétel és kiszerelés alapján is kiszámítható. A fabrikett házhoz szállítása benzinárban történik központi telephelyünkről, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron tudjuk adni.
A fabrikett kivitele
Többféle kivitelű fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger kialakítású fabrikett
 • Tégla alakú fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög alakú fabrikett

Fabrikett forgalmazás
Mit takar a RUF elnevezés?
Maga a RUF név a gyártási technológiára utal. A RUF az a présgép, amelyben a brikett gyártása történik, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF márkanévvel ellátott brikett kemény, ugyanis megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Arról azonban semmit nem árul el a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Akciós fabrikett házhozszállítással Laposdűlő vonzáskörzetében +36 70 410 7499.