Fabrikett Liptáktelep

Fabrikett Liptáktelep

Olcsó fabrikett kiszállítással Liptáktelep területén +36 70 410 7499.
Ha az optimális fűtési megoldásról beszélünk, a brikettek (sok-sok fajtája elérhető), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz fűtőértékétől függetlenül azt is érdemes hangsúlyozni, hogy a teljes kép kialakításakor figyelembe veendő, hogy mennyire hatékony a tüzelőberendezésünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk alapjaiban boríthatják fel a különféle fűtőanyagokból származó fűtőértéket.
A fabrikett begyújtása – egyszerű TRÜKK:

Szén-tűzifa-fabrikett kalória összehasonlítása

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett hőértéke
Ki kell emelnünk, hogy a fenti táblázatban szereplő adatok 10-20% fűtőanyag nedvességtartalom esetén érvényesek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a fatelepeken a téli hónapokban mondhatni kizárólag friss vágású, tehát vizes gyertyán tűzifát értékesítenek. Ennélfogva okosabban tesszük, ha nem ősszel vagy télen vesszük a tűzifát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csupán kisebb fűtőértékű, hanem az égés alatt fából kiáramló víz károsíthatja a tüzelőberendezést és a füstelvezető rendszert is.

Melyik fajta brikettet válasszak tűzifa helyett?

Jogos kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt megvásárolni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a fűtőeszközünk. Ennek megfelelően érdemes a falegázosító szállítóját megkérdezni, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Példaképpen megemlítünk néhány brikett típust:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt ajánljuk és szállítjuk.
szalmabrikett: évente megújuló (szapora), könnyen szárítható, és hallatlan előnye pl. a pellethez képest, hogy szinte mindegyik tüzelőberendezésben használható. Elégetése után több hamu marad, mint a fabrikett esetében.
papírbrikett: kemény papírfajtákból préselt brikettfajta, saját magunk gyárthatunk tüzelőanyagot, papírbrikettet. A néhány órra vízbe tett papírt darabjaira szedjük, kinyomkodjuk, és préselőgépben tetszőleges alakzatot készítünk belőle.
tőzegbrikett: préselési eljárással 10-20% nedvességtartalmú fűtőanyag készül belőle, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: csakúgy, mint az előző termék, magas fűtőértékű tüzelő jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A lakás fűtése jól állítható, magas komfortérzetű tüzelő készíthető belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül készül. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett olcsón eladó
A fabrikett alkalmazásával járó előnyök:

 1. A jó minőségű fabrikett relatív olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az előállítása miatt alapvetően száraz fabrikettet és az eltérő fatípusok hőértékét, akkor azt kell mondanunk, hogy a tűzifa kalóriaértéke jobbára kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa hőértéke csak akkor lehet nagyobb, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ebben az esetben is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) hőértéke haladhatja meg a fabrikett MJ-ban megadott fűtőértékét.
 2. A fabrikett rendkívül száraz. Jobbára 8-10% körül mozog a telítettsége, míg az átlagos ideig szárított tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett elégetését követően elhanyagolható mennyiségű hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem okoz annyi gondot a kéményben sem, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett azonnal alkalmazható. Szemben a tűzifával, amit fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kandallókész állapotban visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, kemence). A fabrikett egyenletesebben ég, nem lobban el és nem alszik el, alig marad utána káros anyag, mint pl. a tűzifa esetében.
 6. A fabrikett környezetkímélő. A kén-dioxid-kibocsátása elhanyagolható.
 7. A fabrikett égethető vegyesen a tűzifával. Ha nedvesebb tűzifája van, akkor a fabrikettel vegyes használat hatékonyabb égéshez vezethet.
Fabrikett legolcsóbban

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított nyersanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (ez lehet 300 bar is) préseli össze. Minél tömörebb a brikett, annál hosszabban ég, és több hőt ad le. Másfelől igaz az, hogy nehezebben kap lángra, mert hosszabb idő alatt is képes meggyulladni. Persze ez a nedves fa esetében is érvényes.
Fabrikett beszerzésekor – akárhonnan is veszi a tüzelőt – legyen óvatos, mert sajnos sokan nagyon rossz minőségű fabrikettet kínálnak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig különféle típusú fabrikettek között jelentős eltérések vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ára Liptáktelep

A weboldalunkon az ide kattintva megtekinthető árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak tájékoztató jellegűek, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. ezen túlmenően szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A fizetendő ár része a fabrikett szállítási díja is. A
fabrikettet isaszegi telephelyünkről szállítjuk házhoz, a szállítás üzemanyag árban történik, a szállítás távolsága alapján tehát ez kiszámítható.
Ajánljuk a legkeményebb fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ez biztosítja a hosszú égési időt. Betöredezett felületű termék esetén, nem várhatjuk el a hosszú égési időtartamot.
Kaphatók gyengébb kivitelű termékek is, amelyek minősége silány, és csak jóindulattal hívhatjuk őket fabrikettnek. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a huzat visszaszabályozásával, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, megnövelt hatékonysággal tudja leadni a kívánt kalóriamennyiséget. Amennyiben melegvíz-tároló is van beépítve a rendszerbe, akkor ez jellemzően növeli az égés egyenletesen tartását. Nem célszerű nagyon megrakni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Liptáktelep

Hol lehet jól hasznosítani a fabrikettet Liptáktelep környékén?

Fabrikettel gazdaságosan tud tüzelni egy család vagy egy szervezet.

 • fabrikett családi házba
 • fabrikett lakóparkokba
 • fabrikett közösségi házakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, önkormányzatnak

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nagyon kellemes meleget és otthonos érzést ad
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghatékonyabb fűtőeszközök egyike. Viszonylag lassan fűt fel, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megtartja a felfűtött állapotot, és temperálja a lakásban lévő klímát.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon tiltva van a kommunális szeméttel való fűtés, jóllehet a vegyestüzelésű kazánnal ez megvalósítható lenne. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, de az optimalizált viszonyokat fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: talán a jelenlegi legkorszerűbb fűtőberendezés, számos szabályozó elektronikával is rendelkező, önmagát és a fűtést vezérelni képes tüzelőeszköz.

Fabrikett kiszállítás Liptáktelep területére

Fabrikett nagykereskedés

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett rendelhető raklapos kivitelben. Kisebb (pl. zsákos) tételben. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik központi lerakatunkból, hogy Önnek a legmegfizethetőbb áron szállíthassuk.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett rendelhető megwigényelhető a piacon:

 • Henger formájú fabrikett
 • Tégla kialakítású fabrikett
 • Hatszög formájú fabrikett
 • Négyszög formájú fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mi az a RUF brikett?
Maga a RUF márkanév a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és majdnem biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett kemény, mert megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Arról viszont semmit nem állít a RUF jelölés, hogy milyen alapanyagból készült a brikett. Nincs benne ragasztó.
RUF fabrikett
Megfizethető fabrikett házhozszállítással Liptáktelep környékén +36 70 410 7499.