Fabrikett Margitsziget

Fabrikett Margitsziget

Akciós fabrikett házhozszállítással Margitsziget környékén +36 70 410 7499.
Amikor az ismerősök körében a legjobb hatásfokú fűtőanyag kerül szóba, a brikettek (rengeteg változata létezik), illetve a tűzifa (a fafajták között nagy az árkülönbség), és a gáz kalóriaértékétől függetlenül számolnunk kell azzal is, hogy nagyon sok múlik azon, hogy mennyire gazdaságos a fűtőeszközünk, amelyben elégetjük az adott tüzelőanyagot. Az említett információk jelentősen megváltoztathatják a különféle fűtőanyagokból származó hőértéket.
A fabrikett begyújtása könnyedén:

Szén-tűzifa-fabrikett fűtőérték egymáshoz képest viszonyított értékei

 • lignit ~12,57 MJ/kg
 • tölgy ~15,1 MJ/kg
 • gyertyán ~15,6 MJ/kg
 • barnaszén ~17 MJ/kg
 • fabrikett ~19,7 MJ/kg

Fabrikett begyújtása
Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy a feljebb látható adatok 10-20% fűtőanyag nedvességarány esetén teljesülnek.
A tűzifa és a brikett összemérésekor pedig jó, ha mindenki tudatában van annak, hogy a fakereskedők fűtési szezonban gyakorlatilag csak nemrég kivágott, azaz vizes bükk tüzelőt árulnak. Ennélfogva jobban járunk, ha nem ebben az időszakban szerezzük be a fát, ha azzal szeretnénk fűteni. A nem légszáraz fa nem csak azért rosszabb, mert kevesebb hőt ad le, hanem az égés során távozó nedvességtartalom kárt tehet a fűtőeszközben és a kéményben is.

Milyen típusú brikettet tanácsos beszerezni tűzifa helyett?

Felmerül a kérdés, hogy a brikett fajták között milyet javasolt beszerezni. Sok múlik azon, hogy milyen fűtőanyaggal képes működni a kemencénk. Emiatt ajánlott a kályha beszállítójától információt kérni arra vonatkozóan, hogy mit lehet betenni a megvásárolt berendezésbe.
Az alábbi listában a gyakoribb brikettek találhatók meg:
fabrikett: bőséges információt adunk róla honlapunkon, mi ezt ajánljuk és értékesítjük.
szalmabrikett: szezonálisan termő (gyorsan nő), gyorsan száradó, és óriási előnye a pellettel szemben, hogy szinte valamennyi tüzelőberendezésben elégethető. Valamelyest több hamut termel, mint a fabrikett.
papírbrikett: kartondobozokból gyártott brikettfajta, saját otthununkban mi is elkészíthetjük. A vízben 2-3 óráig áztatott papírt összezúzzuk, kinyomkodjuk, és préselőgépben kockákat vagy téglát formázunk belőle.
tőzegbrikett: nagynyomású préseléssel 10-20% nedvességtartalmú tüzelő készül, égése hosszú és egyenletes.
lótrágya brikett: a tőzeghez hasonlóan magas fűtőértékű fűtőanyagot jön létre a lótrágya brikett elkészítésével. A lótrágya biomassza kazánokban keverés nélkül is kitűnően ég, préselve viszont brikettet is gyártanak a biomasszából.
lágyszárú brikett: lágyszárú növények (pl. rozs, nád) szármaradványaiból gyártják. A fűtés jól kalibrálható, magas hőhatású tüzelő gyártható belőle.
Pini-Kay (pinikai) brikett: bükkfából, ragasztó alkalmazása nélkül gyártják. A tűzifa égési időtartamának sokszorosa lehet.
Fabrikett eladó
A fabrikett jó tulajdonságai:

 1. A jó minőségű fabrikett ár-érték arányban olcsóbb, mint a tüzifa. Ha egymáshoz viszonyítjuk az eleve száraz fabrikett és a különböző fafajták fűtőértékét, akkor az vehető észre, hogy a tűzifa kalóriaértéke többnyire kisebb, mint a fabriketté. A tűzifa kalóriaértéke csak akkor lehet magasabb értékű, mint a fabriketté, ha évekig szárad, és még ezt teljesítve is csak a keményebb fafajták (pl. bükk) hőértéke lehet nagyobb, mint a fabriketté.
 2. A fabrikett nagyon száraz. Jobbára 8-10% körüli a nedvességtartalma, míg közepesen száraz tűzifáé 30-50% közötti.
 3. Szinte nincs hamuja. A fabrikett égése után rendkívül kevés hamu (1-2%) marad, köszönhetően részben az alacsony nedvességtartalmának is, és nem kormozza annyira a kéményt, mint a tűzifa.
 4. A fabrikett rögtön elégethető. Szemben a tűzifával, amelyet fel kell vágni, és sokáig kell szárítani, a fabrikettel nem kell dolgozni, kályhakészen visszük házhoz.
 5. A fabrikett nem okoz problémákat a füstjáratokban és a kályhában (kazán, cserépkályha). A fabrikett égése stabilabb, nem lobban el és nem alszik el, lényegesen kevesebb káros hatású savanyag képződik, különösen pl. akác tűzifával összevetve.
 6. A fabrikett nem szennyezi nagy mértékben a környezetet. A kén-dioxid-kibocsátása majdnem zéró.
 7. A fabrikett kombinálható tűzifával. Ha vizesebb a fája, akkor a fabrikettel való keverés nagyobb hatásfokú égéshez vezethet.
Fabrikett leírás

Mi a fabrikett hátránya?

A fabrikettet jól megszárított alapanyagokból (pl. faforgács, fűrészpor) egy présgép nagy nyomáson (több száz bar) préseli össze. Minél nagyobb nyomáson dolgozik a gép, annál hosszabban ég, és magasabb kalóriát ad le. Másfelől való igaz, hogy nehezebben kap lángra, mert nehezebben képes meggyulladni. Persze ez a vizes fa esetében is érvényes.
Fabrikett vásárlásakor – bárkitől is veszi a terméket – legyen nagyon körültekintő, mert sajnos sokan silány minőségű fabrikettet szállítanak, ami rontja a fabrikett imázsát, pedig fabrikett és fabrikett között jelentős különbségek vannak.
Legjobb fabrikett

Fabrikett ár Margitsziget

A weboldalunkon a Fabrikett ár menüpontban feltüntetett árak az euró aktuális árfolyamától függenek, ezért az árak változhatnak. Éppen ezért az árak pusztán iránymutatóak, és a tájékoztatás nem teljeskörűkimerítő információkat telefonon kaphatja meg. Ezen kívül szoktunk akciókat tartani, ezért kérjük, az árakkal kapcsolatban hívja központi ügyfélszolgálatunkat a +36 70 410 7499-es számon.
A szállítási költségek is a teljes árhoz tartoznak. A fabrikettet Gödöllő melletti telephelyünkről visszük Önhöz, a szállítási díj az üzemanyag ára, nem akarunk plusz bevételt a szállításból.
Javasoljuk a lehető legjobban préselt fabrikettet beszerezni a fűtéshez, ezzel tudjuk biztosítani a leghatékonyabb tüzelőanyagot. Ha repedezett a fabrikett felülete, az égés várható ideje kisebb lesz.
Sajnos sokféle fabrikett kapható a piacon, amelyek minősége silány, és nem is nagyon lehetne fabrikettnek nevezni őket. Ezek a termékek sajnos rontják a valóban jó fabrikettek hírét és általában a róluk kialakított képet.
A fabrikett égése lassítható a fojtással, ezzel az égés még egyenletesebb, és a fabrikett több idő elteltével, nagyobb hatásfok mellett tudja leadni az égéshőt. Ha puffertartállyal rendelkezünk, akkor ez fokozza az égés egyenletesen tartását. Butaság lenne túlzottan megpakolni a kemencét fabrikettel, mert ez negatívan befolyásolhatja az égés hatásfokát.
fabrikett Margitsziget

Kiknek ajánljuk a fabrikettet Margitsziget területén?

Fabrikettel gazdaságosan tud fűteni egy közösség vagy egy intézmény.

 • fabrikett kertes házba
 • fabrikett társasházaknak
 • fabrikett faluházakba, könyvtárba
 • fabrikett iskolába, polgármesteri hivatalokba

Fabrikett kandallóba
Hol lehet tüzelni fabrikettel?
Fabrikett kandallóba: nincs annál ellazítóbb érzés, mint leheveredni a kandalló elé, és nézni a benne ropogó tüzet
Fabrikett cserépkályhába: a cserépkályha a leghagyományosabb fűtőeszközök egyike. Felfűtése hosszú időt vesz igénybe, de hosszú ideig (többnyire egész éjszaka) megőrzi a felfűtött állapotot, és temperálja a lakásban lévő hőfokot.
Fabrikett vegyestüzelésű kazánba: Magyarországon hatóságilag tilos a kommunális szeméttel való fűtés, bár ezt lehetővé tenné a vegyestüzelésű kazán. Sokkal jobb hőérzet biztosítható tűzifával, azonban a legoptimálisabb körülményeket fabrikettel tudjuk elérni.
Fabrikett faelgázosító kazánba: a piacon megvásárolható legjobb hatásfokú, sok-sok beállítási lehetőséggel is ellátott, saját magát és az égést vezérelni képes berendezés.

Fabrikett házhoz szállítás Margitsziget területére

fabrikett nagy tételben Margitsziget

Fabrikett kiszerelése

A fabrikett igényelhető raklapos kiszerelésben. Kisebb (pl. dobozos) adagokban. A fabrikett ára függ a megrendelt mennyiségtől. A fabrikett kiszállítása üzemanyag árban történik isaszegi székhelyünkről, hogy Önnek a legjobb áron tudjuk adni.
A fabrikett kialakítása
Többféle formájú fabrikett áll rendelkezésre a piacon:

 • Henger kivitelű fabrikett
 • Tégla kivitelű fabrikett
 • Hatszög alakú fabrikett
 • Négyszög kialakítású fabrikett

Fabrikett rendelés online
Mit kell érteni RUF brikett alatt?
Maga a RUF elnevezés a gyártási folyamatra utal. A RUF az a préselő berendezés, amelyben a brikett készül, és szinte biztosak lehetünk abban, hogy a RUF felirattal ellátott brikett nagyon tömör, mert megközelítőleg 300 bar nyomással történik a préselés. Azzal kapcsolatban azonban semmit nem árul el a RUF felirat, hogy milyen alapanyagból gyártották a brikettet. Az alapanyagok .
RUF fabrikett
Olcsó fabrikett házhoz szállítva Margitsziget vonzáskörzetében +36 70 410 7499.